Προηγούμενα UniDay

Το UniDay διοργανώθηκε για πρώτη φορά στις 7 Νοεμβρίου 2014 με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η εκδήλωση ήταν μια ημερίδα για την ενημέρωση των μαθητών της περιοχής της Ξάνθης για τις σχολές του πανεπιστημίου μας. Συγκεκριμένα, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, εντός του ιδρύματος, στήθηκαν ειδικά περίπτερα (stands) σε κάθε ένα από τα οποία, υπήρχαν φοιτητές-εκπρόσωποι από σχολές του ΔΠΘ. Μαθητές λυκείων της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής, είχαν την ευκαιρία να απευθυνθούν σε φοιτητές των σχολών που τους ενδιαφέρουν ώστε να ενημερωθούν και να πάρουν καλύτερες αποφάσεις για τη μεταλυκειακή τους εκπαίδευση. Οι μαθητές δεν πληροφορήθηκαν μόνο για τις επαγγελματικές προοπτικές και την επαγγελματική ανέλιξη που προσφέρει η κάθε σχολή, αλλά και για το επίπεδο δυσκολίας των μαθημάτων, τη φοιτητική καθημερινότητα καθώς και το κλίμα που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο. Το πρώτο UniDay στέφθηκε με επιτυχία και αποτέλεσε τον πρόδρομο αυτής της ημερίδας που διοργανώνεται μέχρι και σήμερα.

Το UniDay πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία στις 27 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Το γεγονός αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία της Ξάνθης και υποστηρίχθηκε από τα σχολεία και το πανεπιστήμιο, ενώ προβλήθηκε και από τα τοπικά κανάλια. Υπήρξε συμμετοχή από φοιτητές των περισσότερων τμημάτων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης από όλες τις πόλεις της Θράκης. Επιπλέον συμμετείχαν στην εκδήλωση το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το New York College και παρουσίασαν στους μαθητές και άλλες εναλλακτικές όσον αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η συμμετοχή των σχολείων της Ξάνθης ήταν μεγάλη και οι μαθητές επωφελήθηκαν σε μεγάλο βαθμό καθώς έμαθαν στην πράξη πως είναι να σπουδάζεις αυτό που θέλεις, ενημερώθηκαν για τις προοπτικές και τα επαγγελματικά δικαιώματα κάθε σχολής, αλλά και για προγράμματα Erasmus, πρακτικής άσκησης, ακαδημαϊκά και πολιτιστικά δρώμενα, τις υποδομές αλλά και για το γενικότερο κλίμα της κάθε σχολής.

Στις 25 Νοεμβρίου 2016 η EESTEC Τ.Ε. Ξάνθης διοργάνωσε για 3η συνεχόμενη φορά το UniDay. Για πρώτη φορά φέτος η εκδήλωση περιλάμβανε ενημέρωση των γονέων σχετικά με την διαδικασία ένταξης των παιδιών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομες ομιλίες με άξονα την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ ύστερα ακολούθησε η ενημέρωση των μαθητών από τους φοιτητές του Δημοκριτείου. Για ακόμα μια χρονιά η απήχηση του UniDay στην πόλη της Ξάνθης ήταν μεγάλη, με την συμμετοχή των περισσότερων σχολείων της πόλης αλλά και την συμμετοχή αρκετών φοιτητών από τα τμήματα του ΔΠΘ.

Στις 24 Νοεμβρίου 2017 το UniDay έγινε τεσσάρων χρονών. Η τέταρτη έκδοση της εκδήλωσης εκτός των άλλων φιλοξένησε μία ψυχολόγο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, η οποία μίλησε στους μαθητές αλλα και στους γονείς για την διαχείριση του αγχους την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. Επιπλέον, πέρα από την γνωστή θεματολογία, οργανώσαμε με την συμβολή και του πολιτιστικού συλλόγου των Βατράχων συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους άπορους η οποία και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πέραν των φοιτητών, στο UniDay 4 είχαμε και την συμμετοχή του ACT, για πρώτη φορά, το οποίο παρουσίασε στους μαθητές τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει. Το UniDay έκλεισε για ακόμα μια χρονιά επιτυχώς φιλοξενώντας 5 σχολεία, πάνω από 400 μαθητές και 30 φοιτητές του Δημοκριτείου και άφησε πίσω του την υπέροχη αίσθηση της ανιδιοτελούς προσφοράς που πρεσβεύει η εκδήλωση αυτή τα τελευταία 4 χρόνια.