ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ

Το LC Xanthi αποτελεί τοπικό παράρτημα του παραπάνω οργανισμού με περισσότερα από 60 ενεργά μέλη, φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ιδρύθηκε το 2010 από μια μικρή ομάδα φοιτητών αλλά εξελίχτηκε τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους σημαντικότερους και ενεργούς φοιτητικούς οργανισμούς , με συχνές δράσεις και πολλά μέλη με φρέσκες ιδέες και όρεξη τραβώντας τα βλέμματα τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο! Μέχρι στιγμής μετράμε 4 events σε διεθνές επίπεδο και πάρα πολλά τοπικά (όπως σεμινάρια, soft skills trainings, ομιλίες, επισκέψεις σε εταιρείες κ.λ.π.). Το τοπικό παράρτημα διαθέτει αρκετές ομάδες οι οποίες καλύπτουν εάν ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως:

IT Team - Συντήρηση & δημιουργία περιεχομένου για το site (eestec.ee.duth.gr)

Design Team - Υπεύθυνη για τη δημιουργία & σχεδίαση οποιουδήποτε προωθητικού υλικού.

PR Team - Υπεύθυνη για την προώθηση του οργανισμού μας τόσο σε τοπικό όσο και σε διθνές επίπεδο.

FR Team - Υπεύθυνη για πόρων για τη σωστή λειτουργία των τοπικών αλλά και των διεθνών δράσεων του τοπικού παραρτήματος.

 

ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Η.Μ.Μ.Υ.) είναι μέρος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.), το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 18 τμήματα με έδρες σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα. Το τμήμα ιδρύθηκε το 1975 στην Ξάνθη ως τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και αποτελούσε το δεύτερο τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Έπειτα μετονομάστηκε σε τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών για να καλύψει τις ανερχόμενες ανάγκες λόγω της ανάπτυξης της επιστήμης των υπολογιστών. Σήμερα, το προσωπικό του τμήματος αποτελείται από περισσότερα από 45 μέλη ΔΕΠ και ένα μεγάλο αριθμό ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού.

Το τμήμα αποτελείται από πέντε τομείς, τον τομέα Ενεργειακών Συστημάτων, τον τομέα Ηλεκτρονικής και Τεχνολογίας Συστημάτων Πληροφορικής, τον τομέα Τηλεπικοινωνιών και Διαστημικής, τον τομέα Φυσικής και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και τον τομέας Λογισμικού και Ανάπτυξης Εφαρμογών. Οι πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις στεγάζονταν αρχικά μέσα στην πόλη της Ξάνθης. Παρόλα αυτά, από το 2008 ξεκίνησε η μετεγκατάσταση του Τμήματος στα νέα κτίρια στην Πανεπιστημιούπολη Ξάνθης στην περιοχή των Κιμμερίων, κοντά στις φοιτητικές εστίες. Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που προσφέρει και οι πολλές επιλογές στην ακαδημαϊκή εξέλιξη το κατατάσσουν στις πρώτες επιλογές των μελλοντικών φοιτητών.